Porfira, l'habitació on naixien els futurs emperadors de l'Imperi Romà d'Orient, és el lloc de l'imaginari d'aquest blog. Un lloc on, en forma de fragments, incomplets i imperfectes, tornen a tenir vida els textos de la literatura de Bizanci, en català.

15 de novembre del 2012

Miquel Andreòpul: El llibre de Syntipas (6)

L'home que rentava al riu

   Tot i així la concubina malvada l'endemà anà a veure el rei, se li plantà davant en llàgrimes i, dolenta més que dolenta, li va dir:
   “Majestat, no és oportú que algú jutjat culpable i condemnat a mort no se l'executi immediatament. Si permeteu que algú amb aquesta condemna no sigui ajusticiat, ningú acceptarà els judicis que emanin de la vostra autoritat.
   Una vegada un cardador feia l'esbandida al riu, acompanyat pel seu fill. El nen no parava de jugar i nedar dins l'aigua del riu, però de prompte la corrent impetuosa l'ofegà. El pare llavors es llançà per intentar treure'l d'allà, però el riu que baixava amb vehemència, se'ls emportà tots dos i els ofegà en un tres i no res. I així vós també morireu si no us afanyeu a fer morir el vostre fill. Perquè si n'ajorneu l'execució, ni que sigui una mica, aixecarà el cap i es rebel·larà a vós, privant-vos no només del poder, sinó també de la vida.
   Cir, després d'escoltar les paraules de mal averany de la dona tornà ordenar l'execució del seu fill.

[Michaeli Andreopuli Liber Syntipae, ed. Victor Jernstedt, San Petersburg, 1912, pàg. 18 - 19]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada