Porfira, l'habitació on naixien els futurs emperadors de l'Imperi Romà d'Orient, és el lloc de l'imaginari d'aquest blog. Un lloc on, en forma de fragments, incomplets i imperfectes, tornen a tenir vida els textos de la literatura de Bizanci, en català.

11 de setembre del 2014

Joan Geometres: A si mateix

Temps era temps que jo era un grifoll, bonic i puixant,
  delicat, i a més, ufanós per saviesa i coratge.
Però un dimoni, o Déu, o l'agra enveja d'aquells qui m'odien
  m'ho han tret, i han fet de mi la riota de la gent,
un Samsó, joguina en mans hostils; però meu Senyor,
  jo ho sé, tu ja vas fer reviure els morts.

[Jean Geomètre, Poèmes en hexamètres et en distiques élegiaques, Ed. Emilie Marlène van Opstall, Leiden Boston, 2008, 81, pàg. 289]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada